tirsdag 19. januar 2010

Eksempel på kommentar til egenvurdering fra elev

Utgangspunktet for denne kommentaren, er at elevene har skrevet hver sin egenvurdering i forkant av halvårsvurderinga hvor de oppsummerer hva de opplever å ha fått bra til, som de kan bygge videre på, og hva som kunne vært gjort enda bedre. Kommentaren her er skriftlig, men den kunne like gjerne blitt gitt til eleven muntlig.


Kommentar
Du skriver i egenvurderinga di at du har jobbet godt i gruppearbeid og er fornøyd med de gruppepresentasjonene dere har hatt. Det er jeg enig med deg i. Du er flink til å ta initiativ og du gjennomfører dine ansvarsoppgaver i gruppearbeidet. Det som er viktig å tenke på også, er å sørge for at oppgavene blir noen lunde jevnt fordelt, og at også de elevene som i utgangspunktet tar mindre initiativ enn deg får en rimelig andel av arbeidsoppgavene.

Du skriver også at du er noe mindre fornøyd med det du har fått til på skriftlige prøver. Du skriver at du må bli flinkere til å ta notater når vi gjennomgår lærestoff i timene og lese på disse som lekse hver dag, ikke bare lese rett før prøver. Jeg er enig med deg i at dette er lurt, men samtidig vil jeg peke på at du faktisk har vist at du har fått med deg svært mye av det faktastoffet vi har gjennomgått.

Det jeg mener er minst like viktig for deg, er å arbeide med det å skrive en drøfting. Du klarer å argumentere godt for ditt standpunkt i tekstene dine, men det som er viktig når du skal drøfte et tema, er at du også redegjør skikkelig for synspunkter og argumenter som du ikke deler selv. Deretter kan du komme med motargumenter til disse argumentene igjen. Du må altså ikke bli redd for å ta klart og tydelig standpunkt slik som du har gjort til nå, det er tvert imot en av dine styrker som du må ta vare på, men før du leverer teksten kan du tenke på om du nå vet at du har redegjort også for de viktigste argumentene til de som er uenig med deg i den saka du skriver om.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Om meg

Bildet mitt
Jeg er lektor med hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo.