mandag 4. januar 2010

Jeopardy

Dette er en spørrekonkurranse hentet fra TV hvor lærer gir svaret og elevene skal formulere spørsmålet. Jeopardy egner seg godt som gruppekonkurranse, men kan også organiseres individuelt, som en turnering.

Konkurransen består av spørsmål fra tre til fire ulike kategorier. Det kan være en ide å ha en til to kategorier med faglige begreper som er gjennomgått, og en til to kategorier med allmennkunnskap om samfunnet, som navn på land eller politikere. Det er også et poeng å ha spørsmål i alle kategoriene i ulik vanskelighetsgrad fra 1 til 5.

Når lærer har lest svaret, gjelder det for konkurransedeltakerne å sikre seg retten til å svare raskest mulig. Det må gjøres ved et signal, for eksempel gripe en gjenstand, for eksempel svampen, slik at det blir tydelig hvilken elev/gruppe som har sikret seg retten til å svare.

Dersom svaret blir levert som et korrekt spørsmål får eleven/gruppa et antall poeng tilsvarende vanskegraden, og sikrer seg retten til å velge kategori og vanskegrad. Dersom spørsmålet var feil, eller korrekt, men formulert som svar, ikke spørsmål, får eleven/gruppa tilsvarende minuspoeng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Om meg

Bildet mitt
Jeg er lektor med hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo.